Agnieszka 250897

Agnieszka 250897

Szef Kuchni
[Przepisów: 116]

Melba

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Melba

Składniki:

Melba

 

  • 1 l mleka
  • 0,5 l kwaśnej smietany
  • 1 kostka masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 5 jajek
  • kakao
  • kwasek cytrynowy
  • 7 paczek herbatników
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Melba
Zagotować mleko,dodać roztrzepane jajka z śmietaną.Gotować aż powstanie twarożek.Odcedzić jak wystygnie,dodajemy po łyżce utartej margaryny z cukrem.Dzielimy na 2 części,do jednej dodajemy kakao,a do drugiej kwasek cytrynowy.Blaszke wykładamy ciastkami,wkładamy jedna część,kładziemy ciastka i wykładamy druga część.Na wierzch kładziemy ciastka i polewamy polewą czekoladową

Tagi:

jajko jajka