Alessandro

Alessandro

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Melonowa tarta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna tarta z melonami Galia i żółtym

Melonowa tarta Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Melonowa tarta

 

  • 2 kawałki melona żółtego i Galia

 

  • Krem:
  • 4 jajka
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 100 g cukru waniliowego
  • 50 g cukru
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany

 

Sposób przygotowania:

Melonowa tarta
Składniki na ciasto zagnieść i gotowe ciasto odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyłożyć formę ciastem i podpiec w piekarniku w tem. 180 stopni. Składniki kremu wymieszać razem mikserem na jednolitą, puszystą masę. Nie ubijać. Melony obrać, pokroić na cienkie plasterki i rozłożyć na podpieczonym cieście. Wylać krem na owoce i włożyć do piekarnika na 20/25 min w tem. 170 stopni. Kiedy krem się ładnie zetnie , wyciągnąć tartę. Można podawać na ciepło zaraz po upieczeniu lub na zimno np. z lodami i bitą śmietaną.
Melonowa tarta
Etap 1