basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Mizeria z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jest znakomitą mizerią. Ma cudowny smak, a świeży koper dodaje jej aromatu

Mizeria z koperkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mizeria z koperkiem

 

  • ogórki świeże zielone 5 szt
  • koperek świeży 1 pęczek
  • śmietana gęsta 12 % 3 łyżki
  • jogurt naturalny gęsty 3 łyżki
  • sok z cytryny 2 łyżeczki
  • pieprz mielony 1 szczypta
  • sól według uznania
  • cukier 2 łyżeczki

 

Sposób przygotowania:

Mizeria z koperkiem
Kiedy szykuję mizerię z koperkiem, ogórki obieram, kroję w cienkie plasterki, solę do smaku. Koper kroję drobno, dodaję do pokrojonych ogórków. Do miseczki wkładam śmietanę, jogurt, dodaję pieprz mielony, cukier, sok z cytryny, mieszam do połączenia się składników, polewam ogórki, mieszam i podaję do drugiego dania. Życzę smacznego.
Mizeria z koperkiem
Etap 1