katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mielone z natką pietruszki katarzynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mielone kotlety z dodatkami .

Mielone z natką pietruszki katarzynki

Składniki:

Mielone z natką pietruszki katarzynki

 

  • mięso mielone 30 dag
  • marchew 2 sztuki
  • cebula 1/2 sztuki
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • namoczona kajzerka 1 sztuka
  • bułka tarta do panierowania
  • jajko 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone z natką pietruszki katarzynki
Do mięsa dodajemy drobno pokrojoną cebulę i odciśniętą bułkę. Marchew obieramy,myjemy i ścieramy na tarce. Dodajemy do mięsa razem z opłukaną i drobno pokrojoną natką. Wbijamy jajko, doprawiamy do smaku i zarabiamy mięsną masę. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.