beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Mielone z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne mielone z kurkami

Mielone z kurkami

Składniki:

Mielone z kurkami

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone z kurkami
Kurki obrać, umyć i osuszyć. Duże pokroić zaś małe pozostawić w całości. Na patelni rozgrzać masło i dodać przygotowane kurki i dusić kilka minut. Dodać plaster drobno pokrojonej cebuli i posolić. Wszystko chwilę dusić. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Następnie dodać do mięsa. Cebulę obrać i drobno pokroić i również dodać do mięsa. Wbić jajka, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na zwilżonej dłoni rozpłaszczyć mięso, nałożyć farsz grzybowy i formować kotleciki. Obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.