ANETKA1125

ANETKA1125

Kuchcik
[Przepisów: 11]

Mielone po chińsku- w pierożkach.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wartość kaloryczna 5 pierożków-380 kcal

Mielone po chińsku- w pierożkach.

Składniki:

Mielone po chińsku- w pierożkach.

 

  • 25 dag mielonego mięsa z indyka
  • Białko
  • 1-2 posiekane papryczki chili
  • 1/2 pęczka posiekanej cebuli dymki
  • Łyżka oleju sezamowego
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • 25 dag mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2,5 litra rosołu drobiowego {może być z kostki}

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone po chińsku- w pierożkach.
Z mąki,150 ml wody,jajek i szczypty soli zagnieść gładkie ,elastyczne ciasto.Włóż do miski,przykryj folią spożywczą i odstaw.
W tym samym czasie przygotuj farsz.Mielone mięso indyka {ew.kurczaka} wymieszaj z białkiem,posiekaną papryczką chili,posiekaną dymką,olejem sezamowym i szczyptą świeżo zmielonego czarnego pieprzu.Ciasto rozwałkuj na bardzo cienki placek,w razie potrzeby podsyp mąką.Wykrawaj małą szklanką krążki {ok.20 sztuk}.Na każdy nałóż farsz,boki podnieś do góry i zlep,tworząc sakiewki lub kopertki.
W dużym garnku zagotuj rosół ,wkładaj partiami pierożki i gotuj na małym ogniu ok.5 min.
Pierożki podawaj w rosole w którym się gotowały.
Smacznego.