Sposób przygotowania:
Mielone po chińsku- w pierożkach.
Z mąki,150 ml wody,jajek i szczypty soli zagnieść gładkie ,elastyczne ciasto.Włóż do miski,przykryj folią spożywczą i odstaw.
W tym samym czasie przygotuj farsz.Mielone mięso indyka {ew.kurczaka} wymieszaj z białkiem,posiekaną papryczką chili,posiekaną dymką,olejem sezamowym i szczyptą świeżo zmielonego czarnego pieprzu.Ciasto rozwałkuj na bardzo cienki placek,w razie potrzeby podsyp mąką.Wykrawaj małą szklanką krążki {ok.20 sztuk}.Na każdy nałóż farsz,boki podnieś do góry i zlep,tworząc sakiewki lub kopertki.
W dużym garnku zagotuj rosół ,wkładaj partiami pierożki i gotuj na małym ogniu ok.5 min.
Pierożki podawaj w rosole w którym się gotowały.
Smacznego.
W tym samym czasie przygotuj farsz.Mielone mięso indyka {ew.kurczaka} wymieszaj z białkiem,posiekaną papryczką chili,posiekaną dymką,olejem sezamowym i szczyptą świeżo zmielonego czarnego pieprzu.Ciasto rozwałkuj na bardzo cienki placek,w razie potrzeby podsyp mąką.Wykrawaj małą szklanką krążki {ok.20 sztuk}.Na każdy nałóż farsz,boki podnieś do góry i zlep,tworząc sakiewki lub kopertki.
W dużym garnku zagotuj rosół ,wkładaj partiami pierożki i gotuj na małym ogniu ok.5 min.
Pierożki podawaj w rosole w którym się gotowały.
Smacznego.