Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Mięsne żeberka pieczone w piekarniku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszny pomysł na obiadek. Przygotowanie trwa kilkanaście minut, a później wszystko samo się robi :))

Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięsne żeberka pieczone w piekarniku

 

Sposób przygotowania:

Mięsne żeberka pieczone w piekarniku

Żeberka myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy żeberka, oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy do zarumienienia. Przekładamy żeberka do naczynia do zapiekania, podlewamy bulionem, oprószamy papryką słodką mieloną, przykrywamy pokrywą i pieczemy w około 200 stopniach przez 80-90 minut. Żeberka po upieczeniu mają być soczyste i rozpadające się.


Odkryjcie też inne przepisy na żeberka >>>

Mięsne żeberka pieczone w piekarniku
Etap 1 mięsne żeberka kroimy na mniejsze kawałki
Mięsne żeberka pieczone w piekarniku
Etap 2 żeberka podsmażamy na oleju oprószając solą i pieprzem
Mięsne żeberka pieczone w piekarniku
Etap 3 przekładamy do naczynia i podlewamy bulionem
Mięsne żeberka pieczone w piekarniku
Etap 4 oprószamy żeberka papryką i pieczemy do miękkości