kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Mięsko na różowo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne mięsko na różowo...

Mięsko na różowo

Składniki:

Mięsko na różowo

 

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 2 cebule
  • 1 szkl. przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 szkl. śmietany
  • sól
  • sok z cytryny
  • świeża natka pietruszki, bazylia, tyminek
  • vegeta

 

Sposób przygotowania:

Mięsko na różowo
Mięso lekko rozbić na cienkie płaty i natrzeć sokiem z cytryny z przyprawą. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 30 min. Następnie osusz i obrumień na tłuszczu z obu stron. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na tłuszczu, dodaj przecier pomidorowy i połowę posiekanej zieleniny.. Zagotować, dodać mięso i dusić na małym ogniu do miękkości. Dodać śmietanę i wymieszać na małym ogniu tak, aby nie doprowadzić do wrzenia. Przed podaniem posypać resztą zieleniny.