szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Mintaj pod "chlebową panierką"

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Warstwa z chleba tostowego, sera, czosnku i natki pietruszki sprawią, że tą rybę posmakują nawet Ci, którzy nie przepadają za rybami.

Mintaj pod "chlebową panierką"

Składniki:

Mintaj pod "chlebową panierką"

 

  • 70 dag. filetów z mintaja
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 15 dag. sera
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz ziołowy
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Mintaj pod "chlebową panierką"
Rybę umyć i dokładnie osuszyć. Pokroić na kawałki. Każdy z nich skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i ziołowym pieprzem.

Przygotować warstwę z chleba tostowego: chleb tostowy pokroić w drobną kosteczkę, dodać do niego starty ser, posiekaną natkę pietruszki i rozdrobnione ząbki czosnku.

Wlać olej i wszystko razem wymieszać. Rybę ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, obłożyć dokładnie panierką chlebową i wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.

Piec ok. 20 minut.

Tagi:

ryba danie