marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Mleczko truskawkowe.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Posiekać wafle ryżowe i rozpuścić w kąpieli z masłem i czekoladą. Masę wylać na blachę,schłodzić.Zmiksować owoce,ubić śmietanę na mleczko.

Mleczko truskawkowe.

Składniki:

Mleczko truskawkowe.

 

  • 30 dag.truskawek,
  • 50 dag.kwaśnej śmietany,
  • 50 dag.kremówki,
  • 5 dag.mlecznej czekolady,
  • 10 dag.cukru,
  • 2 razy 500g.jogurtu naturalnego,
  • 50 dag.wafli ryżowych w czekoladzie,
  • 8 łyżeczek żelatyny,
  • łyżka masła,
  • 2 opakowania cukru waniliowego,
  • 2 łyżki soku z cytryny.

Sposób przygotowania:

Mleczko truskawkowe.
Drobno pokroić wafle ryżowe,posiekać czekoladę i masło,dać do dużej miski i wstawić do kąpieli.Mieszać,aż czekolada się stopi z
masłem.Powstałą masę rozsmarować na blasze wyłożonej papierem.Wstawić do lodówki.Zmiksować owoce 20 dag.truskawek z cukrem waniliowym.Wymieszać z małą ilością żelatyny.Śmietanę roztrzepać z jogurtem,cukrem i sokiem z cytryny.
Wymieszać z resztą rozpuszczonej żelatyny,dodać ubitą na sztywno śmietankę z dodatkiem cukru waniliowego.krem rozsmarować por-
-cjami na masie ryżowej.Każdą porcję przelewać piure z truskawek.Schłodzić.Udekorować resztą owoców.

Tagi:

czekolada