senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

mleczna pianka na biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste mleczna pianka nadające się świetnie na biszkopt. Można dodać do niego wiórek kokosowych, wtedy nabierze innego smaku.

mleczna pianka na biszkopt

Składniki:

mleczna pianka na biszkopt

 

  • woreczek śmietany 30% (schłodzony),
  • 2 galaretki (w jednym kolorze, lub różne),
  • woda do przygotowania galaretek

Sposób przygotowania:

mleczna pianka na biszkopt
Schłodzoną śmietanę ubić mikserem.
Galaretki rozpuścić w 1/2 l wody (ok 2 szklanki). Lekko tężejące dodać do śmietany - wymieszać.
Wylać na biszkopt lub na blachę. Schłodzić w lodówce.

W przypadku użycia dwóch różnych galaretek śmietanę podzielić na dwie części. Do jednej dodać jedną galaretkę, do drugiej (trochę później) drugą. Najpierw wylać jedną warstwę, poczekać aż stężeje, później drugą.

Tagi:

biszkopt