BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Młode ziemniaczki w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

zamiast wysokokalorycznych frytek często robię takie ziemniaczki. Można je zajadać same lub mogą stanowić dodatek do mięsnych dań. Najlepsze są lekko zrumienione.

Młode ziemniaczki w ziołach

Składniki:

Młode ziemniaczki w ziołach

 

  • 1 kg małych ziemniaków
  • sol i pieprz
  • majeranek/rozmaryn lub inne ulubione zioła
  • 5 łyżek oleju

 

Sposób przygotowania:

Młode ziemniaczki w ziołach
Ziemniaki dokładnie myję. Najlepiej wybierać takie jednakowej wielkości. Ziemniaki kroję na ćwiartki. Mieszam z olejem i przyprawami. Piekę na blasze około 45 minut. Do momentu aż będą miękkie i nabiorą złotego koloru. Można serwować je jako dodatek do mięnych dań. Dzięki dodatkowi ziół nabierają wyrazistego smaku i zapachu.