Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Młody kapuśniaczek 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kapuśniaczek z młodej kapusty.

Młody kapuśniaczek 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młody kapuśniaczek 3

 

  • olej do smażenia
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 średniego pora
  • 3 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • 3 litry bulionu warzywnego
  • 1 główka młodej kapusty
  • 50 dkg ziemniaków
  • pieprz do smaku
  • przyprawa uniwersalna -wg uznania

Sposób przygotowania:

Młody kapuśniaczek 3
Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i oczyszczonego i pokrojonego w półplasterki pora. Dodać do nich obrane i pokrojone w półplasterki marchewki i pietruszkę, smażyć razem kilka minut. Do warzyw wlać bulion i zagotować. Dodać poszatkowaną kapustę i obrane, pokrojone w niezbyt dużą kostkę ziemniaki. Gotować tak długo, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zupę doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Młody kapuśniaczek 3
Pokrojony por i cebula zeszklone na oleju.
Młody kapuśniaczek 3
Obrane i pokrojone marchewki i pietruszka.
Młody kapuśniaczek 3
Warzywa zalane bulionem warzywnym i zagotowane.
Młody kapuśniaczek 3
Pokrojone ziemniaki i poszatkowana kapusta dodane do zupy.

Tagi:

przyprawy