Sposób przygotowania:
Muffinkowe choinki
Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem. Natomiast rodzynki zalewamy gorącą wodą. Masło ucieramy na puszystą masą dodajemy po jednym jajku cały czas ucierając, następnie stopniowo dodajemy inne składniki. Masa powinna być gęsta, dodajemy rodzynki, mieszamy. Masę wykładamy do papilotek i pieczemy 30 min w temp. 170 stopni, studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy rozpuszczoną w małej ilości wody przestudzoną żelatynę, mieszamy, dzielimy masę na dwie części do jednej dodajemy zielony barwnik. Białą masę nakładamy w szpryckę i tworzymy mały stożek, następnie nakładamy zieloną masę i tworzymy zielone gałązki na białym stożku tak aby część białej masy była widoczna i wyglądała jak śnieg pod choinką, chłodzimy w lodówce.