Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Muffinki cytrynowe z białą czekoladą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Cytrynowe muffinki z białą czekoladą

Muffinki cytrynowe z białą czekoladą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Muffinki cytrynowe z białą czekoladą

 

 

Sposób przygotowania:

Muffinki cytrynowe z białą czekoladą
Mąka, cukier, proszek do pieczenia, soda przesiewamy przez sito. Roztopioną margarynę kasie studzimy i łączymy z resztą składników mokrych czyli mlekiem, jajkamii wyciśniętym sokiem z połowy cytryny. Dokładnie mieszamy. Po czym łączymy ze składnikami suchymi energicznie mieszając. Pod koniec dodajemy czekoladę białą pokrojoną w drobną kostkę. Do formy na muffinki wyłożonymi papilotkami wlewamy ciasto. Wstawiamy je do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy od 20 do 30 min.
Muffinki cytrynowe z białą czekoladą
Do składników mokrych dodajemy wyciśnięty sok z połowy cytryny
Muffinki cytrynowe z białą czekoladą
Czekoladę pokrojoną w kostkę dodajemy na sam koniec