eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Muffiny z serem i rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Muffiny z serem i rodzynkami

Muffiny z serem i rodzynkami

Składniki:

Muffiny z serem i rodzynkami

 

  • Masa:
  • 250 dag sera twarogowego
  • 1 małe opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 4 dag rodzynek
  • 1 żółtko

 

  • Ciasto:
  • pół kostki stopionego masła
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2,5 szklanki maki pszennej
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • pół szklanki cukru

Sposób przygotowania:

Muffiny z serem i rodzynkami
Osobno wymieszać składniki mokre, a osobno sypkie, po czym wlać składniki mokre do sypkich i wymieszać. Masa powinna być grudkowata. Masa: sparzyć rodzynki, dokładnie wymieszać z resztą składników. Formy natłuścić, wypełnić częścią ciasta, dodać po łyżce masy, przykryć resztą ciasta. Foremki powinny być wypełnione do 3/4 wysokości. Piec w temp. 170 st. C przez 20 minut.