MichalQl

MichalQl

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Mus Czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czekoladowa przyjemność nie dla dzieci :)

Mus Czekoladowy

Składniki:

Mus Czekoladowy

 

  • 100 g (tabliczka) dobrej ciemnej czekolady
  • 3 jajka
  • 1 łyżka cukru
  • 30ml czystej wódki
  • 3/4 opakowania (kartonu) śmietanki tortowej (36%)

Sposób przygotowania:

Mus Czekoladowy
Czekoladę rozpuścić w misce,na parze.Żółtka utrzeć z cukrem,i na koniec powoli dodać do nich wódkę.Ubić na sztywno pianę z białek.Ubić śmietanę.Bardzo delikatnie wymieszać jajka z czekoladą potem z bitą śmietaną,a na koniec z białkami (pianą z białek) Natychmiast wstawić do lodówki na ok.2godziny