belerini

belerini

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Mus truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo pyszne na prawdę polecam.

Mus truskawkowy

Składniki:

Mus truskawkowy

 

  • truskawki 75 dag
  • twarożek śmietankowy
  • kremówka 1 kubek
  • dżem truskawkowy 3 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Mus truskawkowy
Truskawki umyć, obrać z szypułek, kilka odłożyć, resztę rozgnieść na niezbyt drobne kawałki. Twarożek i śmietanę ubijać aż do otrzymania lekkiego musu, stopniowo dodawać dżem i rozgniecione truskawki. Wymieszać. Mus przełożyć do pucharków, udekorować pozostawionymi owocami, schłodzić w lodówce.