marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Mus z kaszki manny z sosem waniliowym.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kaszkę mannę rozmieszać z zimnym mlekiem,wlać do wrzącego mleka i gotować powoli.Przyprawić,odsunąć z palnika i ubić na masę,dodać pianę.

Mus z kaszki manny z sosem waniliowym.

Składniki:

Mus z kaszki manny z sosem waniliowym.

 

  • 10 dkg.manny,
  • 1/2 l.mleka,
  • 2 białka,
  • 6 dkg.cukru,
  • cukier waniliowy.

Sposób przygotowania:

Mus z kaszki manny z sosem waniliowym.
Kaszkę mannę rozmieszać w 1/4 l. zimnego mleka,wlać do reszty wrzącego mleka i powoli gotować.Przyprawić do smaku cukrem i
wanilią.Rozklejoną kaszę odsunąć na bok i ubijać trzepaczką na
puszystą masę,dodać pianę z białek,dokładnie wymieszać i włożyć do szklanej salaterki.Przed wydaniem przybrać z wierzchu konfiturą
lub dżemem.Osobno podać sos waniliowy.