Mus z kaszy manny i kakao

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie, łatwe i na każdą kieszeń.

Mus z kaszy manny i kakao

Składniki:

Mus z kaszy manny i kakao

 

  • kasza manna 1 szklanka
  • mleko 2 szklanka
  • woda 1 szklanka
  • kakao 3 łyżka
  • cukier 3 łyżka
  • cukier waniliowy 1 szt.

 

Sposób przygotowania:

Mus z kaszy manny i kakao
Kasze rozprowadzamy wodą i pozostawiamy na chwilę, by napęczniała. Zagotowujemy mleko z cukrem waniliowym i kakao. Na wrzące mleko wlewamy kaszkę i gotujemy stale mieszając. Gdy zgęstnieje, odstawiamy na bok, a gdy lekko ostygnie ubijamy trzepaczką, aż zrobi się puszysta masa. Wkładamy mus do kompotierek i podajemy po zastygnięciu.