dajanecka

dajanecka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Nadziane mielone kotlety

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zmielona łopatka nadziana ogórkiem i nie tylko

Nadziane mielone kotlety Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Nadziane mielone kotlety

 

  • 1/2 kg mięso łopatka ,
  • 1 sztuka ogórek zielony ,
  • 1 pęczek szczypior ,
  • 4 sztuki oliwki ,
  • 1/4 papryczki chilli ,
  • do smaku Sól ,
  • do smaku pieprz ,
  • łyzeczka natka pietruszki Prymat ,
  • 1 sztuka jajko ,
  • 1 sztuka bułka czerstwa ,
  • do obtoczenia bułka tarta

Sposób przygotowania:

Nadziane mielone kotlety
Mięso płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki i przekręcamy przez maszynkę, dodajemy jajko, bułkę 1 namoczoną i odsączoną(bułka czerstwa).Dodajemy przyprawy-Dodajemy sól, pieprz, natkę pietruszki prymat, pokrojoną drobniutko papryczkę chilli.Ogórka zielonego płuczemy, obieramy ze skórki kroimy w kostkę. Wykładamy na każdy uformowany kotlet (wcześniej wszystkie składniki łączymy ze sobą).Szczypior płuczemy, drobniej kroimy. Kładziemy na ogórka, na środek wykładamy po oliwce. Sklejamy kotleta, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z każdej strony na rumiany kolor.
Nadziane mielone kotlety
uformowany kotlet, na wierzch pokrojony ogórek
Nadziane mielone kotlety
opłukany, posiekany, pokrojony szczypior wyłożony na kotleta