SUPERPRZEPIS

Nadziewane ziemniaki

  • agabi22
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6
Nadziewane ziemniaki

świetna przekąska- zakąska:)

Składniki:

Nadziewane ziemniaki

 

  • ziemniaki duże 5 szt
  • boczek lub bekon 5 plastrów
  • kukurydza 5 łyżek
  • seler naciowy 1 łodyga
  • majonez 2 łyżki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Nadziewane ziemniaki
ziemniaki myjemy i gotujemy w łupinkach w osolonej wodzie . odcedzamy i pozostawiamy do przestygnięcia. boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy. kukurydzę odcedzamy, seler naciowy dokładnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. ziemniaki przekrawamy na pół, wyciągamy miąższ- ale nie cały- tak aby zostało coś przy skórce:) miąższ mieszamy z boczkiem, selerem naciowym, kukurydzą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez. całość dokładnie mieszamy. tak przygotowanym farszem nadziewamy łupinki ziemniaka.
jeżeli ktoś nie lubi selera naciowego można zastąpić go szczypiorkiem lub papryką.

Smacznego:)

Tagi:

ziemniaki