dorotka

dorotka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Nadziewane jabłka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wydrążyć gniazda i nakłuć jabłka,w środek każdego wsypać cynamon, rodzynki i polać miodem. Piec 5-6 min.Po upieczeniu położyć dżem wiśniowy.

Nadziewane jabłka

Składniki:

Nadziewane jabłka

 

  • 4winne jabłka , 4łyżki rodzynek , 4łyżki miodu , 1łyżeczka cynamonu , 4łyżeczki dżemu wiśniowego

Sposób przygotowania:

Nadziewane jabłka
Wydrążyć gniazda nasienne i nakłuwać jabłka w kilku miejscach.W środek każdego jabłka wsypać cynamon,rodzynki i polać miodem.Przykryć papierem śniadaniowym lub pergaminem i piec 5-6 minut obracając naczynie po 2-3 minutach pieczenia.Prawie miękkie jabłka wyjąć z piekarnika,pozostawić 3-4 minut przykryte papierem.Przybrać dżemem wiśniowym.Gotowe do spożycia.SMACZNEGO.Można również spożywać na zimno.