EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

Nadziewane pyzy staropolskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

świetne danie na obiad ;D

Nadziewane pyzy staropolskie

Składniki:

Nadziewane pyzy staropolskie

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane pyzy staropolskie
1 Ziemniaki gotujemy, obieramy i gorące rozgniatamy. Studzimy. Mieszamy z mąką w proporcji 3:1. Wbijamy jajka, solimy i raggniatamy gładkie ciasto
2 Farsz: kapuse gotujemy, odciskamy i drobno kroimy. Pieczarki kroimy w plastry, cebule w kostkę i podsmażamy na maśłe. Dodajemy do kapusty, mieszamy z oliwą, doprawiamy
3 Niewielka porcję masy ziemniaczanej spłaszczamy donią. Na środku kladziemy farsz i formujemy kulkę wielkości małego pączka. Puzy wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 5 min od wypłynięcia. Podajemy z pokruszona fetą