Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Nadziewane roladki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

przepyszne nadziewane roladki z kurczaka

Nadziewane roladki z kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Nadziewane roladki z kurczaka

 

  • 6 udek z kurczaka
  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego lub drobiowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka przyprawy gyros
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 bułka czerstwa
  • 1 jajko
  • 10 dag pieczarek
  • śliwki kalifornijskie
  • natka pietruszki
  • olej do smażenia
  • mleko

Sposób przygotowania:

Nadziewane roladki z kurczaka
Udka z kurczaka opłukać w zimnej wodzie i osuszyć papierowym ręcznikiem.Każde udko wyluzować z kości.Mięso delikatnie obić młotkiem do mięsa. Oprószyć przyprawami z każdej strony i odstawić do lodówki na 30 min. Przygotować farsz: Pieczarki opłukać i pokroić na plasterki.Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.Zeszklić cebule na oliwie na patelni.Dodać pieczarki oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.Chwilę przesmażyć.Bułkę namoczyć w mleku.Mięso mielone przełożyć do miseczki.Farsz i namoczoną bułkę,jajko dodać do mięsa i wszystko dokładnie wymieszać.Wyjąć mięso z lodówki.Farsz wyłożyć na mięso ,ułożyć śliwki i zwinąć w rulonik.Spiąć wykałaczkami.(owinąć gazą)Do garnka wlać dwa litry wody.Ułożyć roladki w garnku.Gotować ok.godziny na małym ogniu.
Nadziewane roladki z kurczaka
Udka z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem
Nadziewane roladki z kurczaka
Każde udko z kurczaka lozujemy z kości i przyprawiamy