2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Naleśniki z orzechami po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne węgierskie naleśniki z bita śmietanką ,orzechami i sosem czekoladowym-prawdziwa uczta!

Naleśniki z orzechami po węgiersku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z orzechami po węgiersku

 

 

  • Nadzienie:
  • 20 dag orzechów włsokich
  • 350 ml śmietanki kremowej 30%
  • 2 łyżki cukru pudru trzcinowego

 

  • Dekoracja:
  • połówki orzechów
  • sos czekoladowy
  • cukier puder do oprószenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki z orzechami po węgiersku
Ciasto: Jajka wbijam do miski ucieram na puszysto z cukrem,wlewam mleko i wsypuję mąkę cały czas miksując,robię ciasto naleśnikowe.Odstawiam na 15 minut. Po tym czasie na patelni rozgrzewam odrobinę masła i porcjami smażę naleśniki,około 2-3 minut z każdej strony.Trzymam w ciepłym miejscu aby nie ostygły. Nadzienie: Orzechy mielę drobno.Schłodzona smietankę ubijam na puszysto pod koniec wsypuję puder mieszam,nastepnie dodaję orzechy i mieszam wszystko razem. Tuż przed podaniem smaruję ciepły naleśnik kremem orzechowym,skąłdam w kopertę i podaję na talerzu oprószone cukrem pudrem,polane sosem czekoladowym i dekoruję połówkami orzechów włoskich. Smacznego!
Naleśniki z orzechami po węgiersku
z jajek mleka mąki i odrobiny cukru robimy ciasto
Naleśniki z orzechami po węgiersku
po 20 minutach smażymy naleśniki na odrobinie masła
Naleśniki z orzechami po węgiersku
ze smietanki pudru i mielonych orzechów robimy krem
Naleśniki z orzechami po węgiersku
kazdy naleśnik smarujemy kremem zawijamy w kopertę dekorujemy