gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Naleśniki z mięsem zapiekane pod sosem majonezowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Naleśniki z mięsem zapiekane po sosem majonezowym z dodatkiem śmietany i ketchupu posypane suszonym lubczykiem.

Naleśniki z mięsem zapiekane pod sosem majonezowym

Składniki:

Naleśniki z mięsem zapiekane pod sosem majonezowym

Ciasto naleśnikowe

  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • 2 szklanki wody,
  • 2 szklanki mąki,
  • 3 łyżki oleju,

Farsz

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego,
  • 1 marchewka,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 łyżka ziół prowansalskich,

Sos

Sposób przygotowania:

Naleśniki z mięsem zapiekane pod sosem majonezowym
Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Smażymy cieniutkie placki.

Mielone mięso smażymy, dodajemy startą na tarce marchewkę oraz cebulę pokrojoną w kostkę. Smażymy ok 10 minut, następnie dodajemy koncentrat i przyprawy, chwilkę smażymy.

Na placki wykładamy po 2 łyżki farszu i zwijamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Majonez, śmietanę ketchup mieszamy ze sobą. Polewamy naleśniki, posypujemy suszonym lubczykiem.

Pieczemy 25 minut w 200 stopniach.

Smacznego.