szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Naleśniki z musem papierówkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Naleśniki z musem z papierówek i bakaliami.

Naleśniki z musem papierówkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z musem papierówkowym

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z musem papierówkowym
Mąkę, mleko, wodę jajko, sól i cukier dokładnie mieszamy. Do ciasta dodajemy łyżkę oleju i ponownie mieszamy. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłka smażymy na patelni aż zupełnie zmiękną. Jabłka dość często mieszamy aby się nie przypaliły. Można podlacodrobiną wody i dusić do miękkści. Do jabłek można dodać cukier, ja jednak tego nie robię bo lubimy takie lekko kwaskowate.Na drugiej rozgrzanej patelni smazymy z ciasta naleśnikowego naleśniki na niewielkiej ilości oleju. Gotowe nalesniki smarujemy musem jabłkowym, posypujemy bakaliami i składamy. Gotowe polewamy jogurtem lub śmietaną, posypujemy bakaliami i cynamonem.
Naleśniki z musem papierówkowym
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach
Naleśniki z musem papierówkowym
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokłądnie mieszamy
Naleśniki z musem papierówkowym
Usmażone naleśniki smarujemy musem jabłkowym
Naleśniki z musem papierówkowym
Nalesniki posypujemy bakaliami i składamy