ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Naleśniki ze szpinakiem serem i szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polecam dla tych którzy uwielbiają szpinak w każdej postaci. Na każdy naleśnik wyłożyć trochę szpinaku plasterek szynki i sera. Zawinąć i włożyć do naczynia żaroodpornego, zapiekać ok 10-15 min.

Naleśniki ze szpinakiem serem i szynką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki ze szpinakiem serem i szynką

 

  • Ciasto :
  • 150g mąki
  • 2 jajka
  • 250ml mleka
  • szczypta soli
  • ok, 3/4 szkl wody mineralnej gazowanej
  • olej do smażenia
  • Farsz:
  • łyżka masła
  • 450g szpinaku mrożonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 plasterków szynki
  • 10 plasterków sera żółtego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze szpinakiem serem i szynką
Mąkę, mleko jajka i szczyptę soli dokładnie wymieszać, dodać wodę gazowaną. Z ciasta usmażyć naleśniki. Na maśle podsmażyć rozmrożony szpinak, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdy naleśnik wyłożyć trochę szpinaku plasterek szynki i sera. Zawinąć i włożyć do naczynia żaroodpornego, zapiekać ok 10-15 min.
Naleśniki ze szpinakiem serem i szynką
Etap 1
Naleśniki ze szpinakiem serem i szynką
Etap 2