mikasia

mikasia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

niby- sernik teściowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

wyśmienite ciasto- smakuje prawie jak sernik,delikatny i kremowy

niby- sernik teściowej

Składniki:

niby- sernik teściowej

 

  • ciasto:
  • 2 1/2 szklanki mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 5 żółtek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru
  • masa:
  • 3 duże śmietany 18%
  • 1 szklanka cukru
  • 2 budynie śmietankowe bez cukru

 

Sposób przygotowania:

niby- sernik teściowej
Składniki na ciasto zagnieść dokładnie i podzielić na 2 równe części. Jedną z nich schłodzić w zamrażalniku (minimum 3 godziny). Drugą część ułożyć na blasze (standardowej wielkości). W miseczce białka ubić z cukrem. W drugiej misce śmietanę wymieszać z budyniem, następnie dodać do niej ubite białka. Całość delikatnie wymieszać. Masę wylać na ciasto ułożone na blaszce. Schłodzone ciasto z zamrażalnika zetrzeć na tarce na grubych oczkach i wsypywać na masę. Całość piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 60 minut.