iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Niskokaloryczna sałatka jesienna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kolorowa ,pyszna i ma mało kalorii

Niskokaloryczna sałatka jesienna

Składniki:

Niskokaloryczna sałatka jesienna

 

  • 5 kulek winogrono,
  • 1 garść fasolka szaragowa,
  • 2 szt marchewka,
  • 1/2 szt mozzarella,
  • oliwa,
  • sok z cytryny,
  • sól do smaku,
  • 1/2 łyżeczka miód prawdziwy,
  • natka pietruszki,
  • 1/2 szt cukinia,
  • 1/2 szt papryka czerwona

 

Sposób przygotowania:

Niskokaloryczna sałatka jesienna
Fasolkę i marchewkę gotujemy w osolonej wodzie .studzimy ,fasolkę kroimy w kawałki ok 2 cm marchewke w plasterki . Dodajemy umytą i pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w paseczki cukinie-cukinie dobrze myjemy nie obieramy z skórki . Ser kroimy w plasterki ,winogrono myjemy kroimy na pół .Składniki mieszamy .Sos- do oliwy ok 4 łyżki dodajemy miód 1/2 łyżeczki ,sok z cytryny ok 1 łyżeczka i odrobinę soli . Mieszamy polewamy sałatkę .Mieszamy dodajemy posiekana natkę pietruszki .