zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Smażona mortadela Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gdy nie ma pomysłu na obiad.

Smażona mortadela Zub3r'a Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Smażona mortadela Zub3r'a

 

Sposób przygotowania:

Smażona mortadela Zub3r'a
Mortadele (ja użyłem z warzywami) kroimy w miarę cienkie plasterki. Każdy kawałek obtaczamy w mącę. Następnie maczamy w rozbełtanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu, a na koniec panierujemy w bułce tartej wymieszanej ze szczyptą chili. Tak przyrządzoną mortadele smażymy na wolnym ogniu, na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Smacznego!
Smażona mortadela Zub3r'a
Mortadele kroimy w niezagrubę plasterki.
Smażona mortadela Zub3r'a
Pnairujemy w mącę, jajkach i bułce tartej.

Tagi:

jajko tarta jajka