alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Smażone paluszki ryżowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smażone paluszki ryżowe z cukrem waniliowym

Smażone paluszki ryżowe

Składniki:

Smażone paluszki ryżowe

 

  • pół szklanki ugotowanego ryżu
  • 2 łyżki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • masło do smażenia

Sposób przygotowania:

Smażone paluszki ryżowe
Oddzielić żółtko od białka. Żółtko ucierać z cukrem aż powstanie gładka masa, wymieszać z ryżem. Ubić pianę z białka i szczypty soli. Ma powstać sztywna piana, którą wymieszać z masą ryżową. Dodać cukier waniliowy. Z masy ukształtować paluszki, usmażyć na maśle na złoty kolor.

Tagi:

ryż jajko jajka