dajanecka

dajanecka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Smażony bękart srebrzysty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczna rybka, inaczej zwana bękartem

Smażony bękart srebrzysty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażony bękart srebrzysty

 

Sposób przygotowania:

Smażony bękart srebrzysty
Bękarty już zabite ( ja "wynajełam do tej czynności męża)., należy oczyścić z wnętrzności, odciąć łeb, opłukać. Następnie kroimy je w dzwonki , widać to na zdjęciu. Rybę oczyszczoną pokrojoną posypujemy solą, pieprzem, oraz ziołami, które nadają fajnego smaku rybie. Takie dzwonki ryby obtaczamy w mące. , posypujemy solą, pieprzem i ziołami. Obtaczamy w mące.smażymy na oleju z każdej strony. Ryba idealna do ziemniaków frytek. Super dodatkiem jest surówka z kapusty kiszonej.
Smażony bękart srebrzysty
oczyszczona rybka, opłukana przed krojeniem
Smażony bękart srebrzysty
pokrojona ryba w dzwonki, posypana przyprawami
Smażony bękart srebrzysty
ryby obtoczone już w mące , przed włożeniem na patelnie
Smażony bękart srebrzysty
podczas smażenia ryby na patelni, po przekręceniu na 2 stronę

Tagi:

zioła