aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Smazony i pieczony karp

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

karp- najlepsza wigilijna rybka

Smazony i pieczony karp Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smazony i pieczony karp

 

  • 10 dzwonków karpia,
  • 150 g mąki,
  • sól,
  • olej.

Sposób przygotowania:

Smazony i pieczony karp
Dzwonki karpia dokładnie myjemy pod zimną wodą. Przyprawiamy solą od strony mięsa. Następnie obtaczamy dzwonki dokładnie w mące i układamy na patelni na rozgrzanym tluszczu. Obsmażamy po minucie z każdej strony. Takie obsmażone dzwonki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika na 10 minut w temp. 180 stopni. Przykrywamy je folią aluminiową i pieczemy.
Smazony i pieczony karp
dzwonki karpia myjemy i solimy
Smazony i pieczony karp
obtaczamy w mace
Smazony i pieczony karp
i smazymy po minucie z kazdej strony

Tagi:

karp ryba