Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Śmietankowe ciasto z malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasto nie jest tanie i jest pracochłonne ale jest naprawdę SUPER!.Maliny można zastąpić truskawkami.

Śmietankowe ciasto z malinami

Składniki:

Śmietankowe ciasto z malinami

 

  • 20dag.gorzkiej czekolady,
  • 12,5dag.masła lub margaryny,
  • 22,5dag.cukru,
  • 7,5dag.mąki,
  • kilka kropli aromatu migdałowego,
  • 3jajka,
  • 10dag.mielonych migdałów,
  • 1łyżka kakao,
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 20dag.kremu nugatowego,
  • 25dag.malin,
  • 50dag.chudego twarożku,
  • 25dag.serka mascarpone,
  • 20dag.kremówki,
  • 2 śmietan-fixy

Sposób przygotowania:

Śmietankowe ciasto z malinami
10dag.czekolady zetrzeć,masło,12,5dag.cukru i aromat utrzeć na puszysta masę,dodawać kolejno jajka.Mąkę,zmielone migdały,kakao,proszek do pieczenia połączyć,dodać do masy,całość dobrze wymieszać,wrzucić startą czekoladę i jeszcze raz wymieszać.Ciasto wyłożyc na posmarowaną tłuszczem kwadratową blaszkę(24x24cm) i piec ok.30-35min.w 175"C,ostudzić. Miękki krem nugatowy równomiernie rozłożyc na cieście i wstawić do lodówki na ok.30min.Utrzeć twaróg,serek mascarpone ze 10dag.cukru.Kremówkę ubić na sztywno ze śmietan-fixem i dodać ją masy serowej,całość delikatnie wymieszać.Maliny przebrać kilka odłożyć do dekoracji,resztę wrzucić do masy,wymieszać.Goyowy krem rozłożyć na kremie nugatowym i na co najmniej 2godz.wstawić do lodówki, Posiekać 10dag.czekolady,stopić ja w ciepłej kąpieli,rozsmarować na cienkiej podstawce i wstawić do lodówki,kiedy polewa zacznie tężeć,łopatką ścinać zawijaski i wstawić je do lodówki.Ciasto kroimy w kwadraty i każdy dekorujemy malinami i zawjaskami z czekolady.