Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

sok agrestowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo smaczny soczek z agrestu

sok agrestowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

sok agrestowy

 

Sposób przygotowania:

sok agrestowy
z agrestu obrywamy szypułki i 'ogonki', a nastepnie rozgniatamy go rękami lub rozdrabniamy lekko blenderem, po czym zasypujemy go cukrem, mieszamy i odstawiamy na ok 5-6h. Po tym czasie za pomocą gazy dokładnie odciskamy sok i gotujemy go (jezeli agrest byl malo słodki to mozna dosłodzic). Gorący sok przelewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 5-7 minut
sok agrestowy
zasłodzony agrest przed wyciskaniem
sok agrestowy
zagotowany sok w słoiczkach
sok agrestowy
sok agrestowy w słoikach