marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sorbet pomarańczowy z campari.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zagotować w garnku syrop z cukru i wody,połączyć z sokiem pomarańczowym i campari.Przelać do miski,nakryć,wstawić do zamrażalnika na 4-5 g.

Sorbet pomarańczowy z campari.

Składniki:

Sorbet pomarańczowy z campari.

 

  • 60 ml.wody,
  • 60 g.cukru,
  • 500 ml.soku ze świeżo wyciśniętej pomarańczy(ok.5 szt.pomarańczy),
  • 40 ml.campari.

Sposób przygotowania:

Sorbet pomarańczowy z campari.
W garnku zagotować wodę z cukrem,gotować jeszcze z chwilę i os-
-tudzić.Syrop wymieszać z sokiem pomarańczowym i campari,prze-
-lać do miski odpornej na zamrażanie,nakryć ją oraz wstawić na 4-5 godzin do zamrażalnika.Co pół godziny sorbet zamieszać trzepaczką.Pomarańcze do dekoracji umyć w gorącej wodzie,osuszyć i skroić ze skórek cienkie paseczki,tak by powstały spiralki.Białą skórę usunąć z owoców nożykiem,a owoce podzielić na cząstki.Sorbet z pomarańczy i campari przełożyć do sześciu pucharków,udekorować cząstkami pomarańczy,a brzegi naczyń oz-
-dobić spiralkami skórek z pomarańczy.

Tagi:

campari