miedziana

miedziana

Starszy Kucharz
[Przepisów: 41]

Sos belgijski do frytek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sos swietnie sie tez nadaje do zimnych mies i wedlin,jajek

Sos belgijski do frytek

Składniki:

Sos belgijski do frytek

 

  • 1 cebula
  • 5 duzych lyzek majonezu
  • 3 duze lyzki keczupu
  • 1 lyzka stolowa octu
  • sol
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sos belgijski do frytek
Cebule obieramy i drobniutko siemkay wkladamy do miseczki i dodajemy octu by puscila sok.Po okolo 3 minutach do cebuli dodajemy majonez i keczup dokladnie mieszamy.Przyprawiamy sola i pieprzem do smaku. Sos swietnie sie tez nadaje do zimnych mies i wedlin,jajek