Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sos cebulowy do ryb i drobiu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sos cebulowy to idealny dodatek do gotowanych ryb lub potraw z drobiu.

Sos cebulowy do ryb i drobiu

Składniki:

Sos cebulowy do ryb i drobiu

 

 

Sposób przygotowania:

Sos cebulowy do ryb i drobiu
Cebulę obrać, pokroić, zalać taką ilością wody, aby cebula była zanurzona, Dodać szczyptę soli i ugotować do miękkości. Do miękkiej cebuli wlać ocet, zmiksować lub przetrzeć przez sito, dodać żółtka, wymieszać. Naczynie z sosem położyć na parze i podgrzewając, ubijać, dodając stopniowo stopione masło. Gotowy sos przyprawiać do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać do ryb gotowanych, potraw z drobiu oraz warzyw.