misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Sos jajeczny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jajka przetrzeć przez sito. Dodać śmietanę oraz sok cytrynowy, sól i ...

Sos jajeczny

Składniki:

Sos jajeczny

 

  • jajka 2-3 szt
  • śmietana 2/3 szkl
  • sok cytrynowy
  • sól
  • cukier
  • pęczek szczypiorku
  • gałązki natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Sos jajeczny
Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przetrzeć przez sito. Dodać śmietanę oraz sok cytrynowy, sól i cukier do smaku, drobno posiekany szczypiorek i natkę, dokładnie wymieszać.

Tagi:

jajko jajka