ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Sos pieczarkowy z kostką rosołową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mała zmiana a smak całego sosu jest zupełnie inny.

Sos pieczarkowy z kostką rosołową

Składniki:

Sos pieczarkowy z kostką rosołową

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy z kostką rosołową
Pieczarki obrać i pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelni podsmażyć cebulkę, potem dodać pieczarki. Całość smażyćprzez chwilę, aby pieczarki lekko zmiękły. Potem dodać rozkruszoną kostkę rosół z kury, pieprz i podlać całość wodą. Dusić ok 10 mniut. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i dusić całość jeszcze ok minuty.