SUPERPRZEPIS

Sos słodko kwaśny do sajgonek

  • Pyza
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Sos słodko kwaśny do sajgonek

słodko - kwaśno - ostry sos podkreśli smak sajgonek

Składniki:

Sos słodko kwaśny do sajgonek

 

  • 1 papryczka chili

 

 

 

  • 2 czubate łyżki cukru

 

 

  • 1 łyżka octu ryżowego

 

  • 3 łyżki sosu rybnego

 

  • 1/2 łyżeczki soli

 

  • ok. 1/2 szkl. wody

Sposób przygotowania:

Sos słodko kwaśny do sajgonek
Czosnek i chili oczyściłam i drobniutko posiekałam. Przełożyłam do miseczki. Dodałam cukier i pozostałe składniki. Dokładnie mieszałam przez kilka chwil aż cukier zupełnie się rozpuścił. Odstawiłam na jakieś pół godziny żeby smaki się przegryzły. Podałam schłodzony jako dodatek do sajgonek.

Tagi:

sosy