czarna landryna

czarna landryna

Kucharz
[Przepisów: 2]

Sałatka warzywna z boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowa, łatwa i szybka sałatka.

Sałatka warzywna z boczniakami

Składniki:

Sałatka warzywna z boczniakami

 

Sposób przygotowania:

Sałatka warzywna z boczniakami
Na początku umyty bakłażan i cukinię kroimy w plastry grubości około 2 cm, miąższ papryki w paski szerokości 3-4 cm. Potem boczniaki gotujemy przez 5 minut w osolonym wrzątku. Następnie ketchup mieszamy oliwą, sokiem z cytryny, łyżką bazylii, 3 posiekanymi ząbkami czosnku, solą i pieprzem. Później smarujemy warzywa i boczniaki i pieczemy na grillu przez 5 minut z każdej strony. Na koniec posypujemy posiekanym czosnkiem.