iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka węgierska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sałatka węgierska tuńczykowo - warzywna

Sałatka węgierska

Składniki:

Sałatka węgierska

 

  • 1/2 puszki groszek konserwowy
  • 1 puszka tuńczyk kawałki w oleju
  • 15 dag pieczarek
  • 2 szt pomidorów
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 3 łyżki kukurydzy
  • sos węgierski
  • natka pietruszki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka węgierska
Cebule obieramy i siekamy. Tuńczyka odcedzamy z oleju i dodajemy do cebuli. Pieczarki i pokrojoną w kosteczkę marchewkę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy.Groszek konserwowy odcedzamy i dodajemy do marchewki i pieczarek. Pieczarki kroimy w paseczki. Pomidory myjemy osuszamy usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę . Natkę pietruszki siekamy. Kukurydze odsączamy z zalewy. Składniki mieszamy z sobą i dodajemy sos węgierski z słoiczka. Mieszamy i chłodzimy .

Tagi:

sosy