justynkag

justynkag

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Sałatka z brązowego makaronu i warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Delikatna i lekkostrawna sałatka. Polecam jako samodzielne danie na kolację. Nada się również jako drugie śniadanie do pracy.

Sałatka z brązowego makaronu i warzyw

Składniki:

Sałatka z brązowego makaronu i warzyw

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z brązowego makaronu i warzyw
Zagotować osoloną wodę, wrzucić makaron i gotować pod przykryciem pół godziny. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Paprykę i ogórka myjemy. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę również kroimy w kosteczkę.Oliwki przekrawamy na pół. Sos do sałatek wymieszać z oliwą, dodać do warzyw i makaronu, wymieszać. Posypać serem feta pokrojonym w kostkę. Oprószyć pieprzem i posypać sezamem.