sophiekwiatek

sophiekwiatek

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Sałatka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Potrawe mozna przygotowac w 5 minut, szybka, zdrowa i pyszna salatka. Idealna jako lekka przekąska i jako dodatek do dań głównych.

Sałatka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Sałatka z kapusty pekińskiej

 

  • 500g Kapusty pekińskiej
  • papryka czerwona mała
  • ser feta
  • ogórek konserwowy
  • Koperek 1 łyżka
  • sos grecki do sałatek
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki wody

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapusty pekińskiej
Kapustę należy umyć i poszatkować. Pozostałe warzywa paprykę i ogórka kroimy w kosteczkę. Dodajemy do kapusty. Ser feta również kroimy w kostkę i dorzucamy do reszty. Koperek posiekać i wszystko przyprawić sosem zrobionym wg przepisu na opakowaniu. Od razu jeść ☺. Podawać do dań mięsnych lub tostami. Także sprawdza się idealnie do potraw z grilla!