Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka z szynką i szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatka, która nie wymaga czasu

Sałatka z szynką i szparagami

Składniki:

Sałatka z szynką i szparagami

 

  • 6 szt jajka gotowane na twardo,
  • 25 dag szynka gotowana,
  • 20 dag szparagi białe konserwowe,
  • 2 szt ogórek konserwowy,
  • 1/2 szkl majonez kielecki,
  • do smaku sól,
  • do smaku pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z szynką i szparagami
Ugotowane, ostudzone jajka pokroić na kawałki. Szynkę i ogórki w cienkie słupki. Szparagi pociąć na dwu centymetrowe kawałeczki. Wszystkie produkty włożyć do miski, połączyć z majonezem, wymieszać. Przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.