Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Sałatka jarzynowa II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na różne okazje i bez okazji.

Sałatka jarzynowa II

Składniki:

Sałatka jarzynowa II

 

  • 2 sztuki pietruszka,
  • 3 sztuki marchew,
  • 1 sztuka mała seler,
  • 3 sztuki ziemniaki,
  • 1 puszka groszek zielony,
  • 3 sztuki jajka,
  • 5 łyżek majonez,
  • do smaku Sól,
  • d o smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 3 sztuki ogórki kwaszone,
  • 2 łyżki musztarda

 

Sposób przygotowania:

Sałatka jarzynowa II
Wszystkie warzywa należy dokładnie umyć. Bez obierania włożyć je do garnka, zalać wodą, delikatnie posolić i gotować do miękkości. Jajka ugotować na twardo. Warzywa i jajka po ugotowaniu należy obrać. Następnie pokroić w kostkę. Ogórki kwaszone także pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, następnie doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać ze sobą wszystkie składniki. Sałatkę odstawić na 2-3 godzinki, żeby wszystkie składniki "przegryzły się".