kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sałatka paprykowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Piersi kroimy, posypujemy przyprawą i smażymy, aż się zrumienią, studzimy.

Sałatka paprykowa

Składniki:

Sałatka paprykowa

 

  • piersi z kurczaka 2 duże
  • ogórki kiszone 4 sztuk
  • cebula 1 sztuk
  • kukurydza 1 puszka
  • kapusta pekińska 1 sztuk
  • papryka czerwona
  • papryka zielona
  • papryka żółta
  • majonez
  • keczup 1/2 słoiczka
  • pieprz
  • sól
  • przyprawa do gyros
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Sałatka paprykowa
Piersi kroimy, posypujemy przyprawą i smażymy, aż się zrumienią, studzimy. Na dnie miski układamy mięso, potem pokrojoną cebulę i ogórki oraz osączoną kukurydzę. Kapustę (bez głąba) siekamy i wysypujemy na kukurydzę. Majonez mieszamy z keczupem, doprawiamy i polewamy kapustę. Dekorujemy pokrojonymi paprykami.